Actueel

reageer als eerstdo 14 nov 2019

Pietenprotest bij Grote Kerk

DORDRECHT – Kick Out Zwarte Piet heeft aangekondigd zaterdag te gaan demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas. Burgemeester Wouter Kolff verbiedt demonstraties in het havengebied, op het Scheffersplein en langs de tussenliggende route, maar biedt wel de mogelijkheid om te demonstreren op een door de gemeente aangewezen locatie bij de Grote Kerk. De burgemeester wil hiermee voorkomen dat feestvierende kinderen en ouders vermengd raken met demonstranten. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De gemeente eerbiedigt het grondrecht om te demonstreren, maar de intocht moet feestelijk en ordelijk verlopen. Daarom wordt een vak opgesteld om de aangekondigde demonstratie te kunnen faciliteren. De demonstranten dienen zich te houden aan de gestelde voorwaarden om te demonstreren, zoals geen gezichtsbedekkende kleding, stokken of beledigende teksten. Hier wordt op toegezien door de politie. Op de hoek Lange Geldersekade/Grotekerksplein wordt een demonstratievak ingericht. De burgemeester verbiedt demonstraties op andere locaties.

Intocht
Pakjesboot 78 en 40 arriveren zaterdag om 12.00 uur in de Wolwevershaven. Sinterklaas en de Pieten worden ontvangen door Kolff. Het gezelschap maakt een ronde door het centrum met als hoogtepunt een spectaculair feest op het Scheffersplein. Op dit Sinterklaasplein worden Sinterklaas en de Pieten muzikaal ontvangen door een gezellig Pietenorkest. Het programma duurt tot 14.00 uur.

 

Geef een reactie