ZWIJNDRECHT – Meerdere buurtbewoners belden vrijdagmiddag rond vijf uur het alarmnummer, omdat ze schoten hadden gehoord in de Da Costastraat in Zwijndrecht. Ter plekke troffen agenten geen verdachten  of slachtoffer(s) aan. Bij sporenonderzoek werden er wel hulzen gevonden. Op aanwijzing van getuigen werd een woning gecontroleerd. Twee in die woning aanwezige mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Zwijndrecht en een 32-jarige man uit Dordrecht. Of zij inderdaad iets met de schietpartij te maken hebben, wordt nog onderzocht. (Foto: Stolk Fotografie)

Buurtbewoners schrokken van meerdere schoten rond 17.00 uur. De betrokken personen gingen er direct vandoor. De gealarmeerde politie deed uitgebreid onderzoek in de omgeving om verdachten en een eventueel slachtoffer te zoeken. Daarbij werd onder andere de politiehelikopter ingezet.

De politie doet verder onderzoek en komt graag in contact met getuigen of mensen die camerabeelden hebben, bijvoorbeeld van een deurbelcamera of dashcam.