Actueel

reageer als eerstzo 31 mei 2020

Politie grijpt in bij feestje in Wielwijk

DORDRECHT – Een verjaardag aan de Brikstraat in Wielwijk liep in de nacht van zaterdag op zondag uit ingrijpen van de politie. Er werd één persoon aangehouden. Hij liep enkele beetwonden op van een politiehond. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Omstreeks 00.30 uur constateerden surveillerdende agenten forse geluidsoverlast in de Brikstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek er op straat een buurtfeest te zijn georganiseerd ter gelegenheid van de verjaardag van een van de buurtbewoners. Op straat stonden meerdere picknicktafels, een opblaasbaar zwembadje en andere attributen, en was er een dj actief. In totaal waren op de locatie vijftig tot zestig mensen bij elkaar gekomen. De jarige gaf direct aan dat hij niet voornemens was om het feest te beëindigen. Na aanvankelijk eerst te hebben gewaarschuwd, bleek dat optreden toch onvermijdelijk was. Hierop keerde een aantal personen zich tegen de politie.

Drugs
Politieagenten hielden een 33-jarige man die bij zijn aanhouding werd gebeten door een politiehond. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte een agent. Hij werd na behandeling ingesloten in een politiecel. De man was onder invloed van alcohol en testte positief op het gebruik van harddrugs. Nadat de politie het feest had beëindigd keerde de rust terug. De politie stelt een nader onderzoek in naar de ongeregeldheden. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Geef een reactie