DORDRECHT – Een 18-jarige jongeman uit Dordrecht is donderdagavond gewond geraakt toen hij op een parkeerplaats aan het Jozef Israëlsplein in Oud-Krispijn werd geslagen en beroofd. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer daar had via social media rond 20.00 uur afgesproken om spullen te verkopen en stond samen met een 17-jarige vriend uit Dordrecht op de kopers te wachten, toen een zwarte VW Polo met vier mensen erin kwam aanrijden. Twee van hen stapten uit en kwamen naar het tweetal toe. Van een verkoop kwam het niet, want één van twee uitgestapte mannen bedreigde direct de 17-jarige met een vuurwapen. Vervolgens sloeg hij de 18-jarige met het vuurwapen twee keer op zijn hoofd. De dader en zijn handlanger renden daarna met de spullen naar de VW Polo, waarna deze auto wegreed.

Het gewonde slachtoffer moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. Zijn vriend bleef ongedeerd. Beide daders waren tussen de 18 en 20 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang, hadden een slank postuur, waren in het zwart gekleed en droegen een masker en capuchon.

Was u getuige van deze beroving of heeft u beelden van bijvoorbeeld een dashcam? Laat het weten via tel. 0900-8844 en vraag naar de recherche in Dordrecht.