Actueel

reageer als eerstma 19 aug 2019

PostNL opent nieuw pakkettensorteercentrum in Dordrecht

DORDRECHT – PostNL heeft vandaag in Dordrecht zijn vierentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik genomen. Vanuit dit nieuwe ruim 7.000 vierkante meter grote pand aan de Zernikestraat worden dagelijks gemiddeld zo’n 35.000 pakketten bezorgd.

In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten. Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten opent het bedrijf dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland. Dordrecht is de tweede opening van dit jaar, in mei is Almere geopend en Tilburg volgt eind oktober. Het netwerk van PostNL in Nederland bevat dan voor de start van de drukke feestdagenperiode in totaal 25 sorteercentra.

Vierhonderd banen

De locatie op bedrijventerrein Dordtse Kil 2 in Dordrecht biedt werkgelegenheid aan ongeveer vierhonderd mensen in de regio en in nauwe samenwerking met de gemeente Dordrecht gaan hier zo’n twintig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Vanuit dit sorteercentrum worden zeven dagen per week pakketten bezorgd in de regio Dordrecht en Zwijndrecht. Het gebouw heeft het BREEAM-certificaat Outstanding gekregen, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen.

 

Geef een reactie