DORDRECHT – Een mooi gebaar van de Dordtse ondernemer Ron Bruinse van kledingwinkel La Forma Grande. Nadat hij een bijzonder mailtje ontving, besloot hij kleding te schenken aan drie bewoners van het Leger des Heils. Op kerstavond werd het trio verrast.

Marieke Goudswaard nam contact op met de ondernemer. “Als medewerker bij het Leger des Heils, op verpleegafdeling de Dukdalf, heb ik te maken met bewoners die echt niks hebben. Daarom organiseren we soms een tweedehandskledingbeurs. Dan is iedereen blij behalve de mannen met een grote maat die er nooit bij zit. Dat raakte mijn hart”, schrijft ze. “Drie bewoners hebben een extreem grote maat, 6, 7 of 8XXL, waar in goedkope winkels en tweedehands niks voor te krijgen is. Ze hebben dus eigenlijk weinig of kapotte kleding. Niks dus. Om die reden heb ik Ron Bruinse van La Forma Grande gemaild. Het budget was heel klein, dus…. de vraag of hij nog iets had liggen misschien?”

Kerstcadeau

En dat had Bruinse zeker. Goudswaard kon meteen op een positieve reactie rekenen. Daarnaast had Bruinse een mooie verrassing voor de bewoners in petto. “Op 24 december was het zover. Ron Bruinse zou naar het Leger des Heils komen en ik had de drie ‘bigboys’ verteld dat ze één kledingstuk konden passen. Die kregen ze als kerst cadeau. La Forma Grande kwam zeker! Ron Bruinse, zijn vrouw Nicole en een medewerker. Met een heleboel kleding. Iedereen kreeg een dik vest, een sweater, een mooie polo, een bodywarmer en zelfs een overhemd voor Kerst. En alles paste gewoon perfect! Het was ongelooflijk! Zoveel mooie kleding in deze grote maten. En ver boven het afgesproken budget! De mannen waren helemaal happy! En zoveel dankbaarheid. Ron en de medewerkers begeleidden ze met het passen met humor en expertise. Bij het eerste poloshirt zei de bewoner al: ‘Perfect, deze houd ik aan! Bedankt.’ Maar toen kreeg hij nog veel meer. Het was zo mooi! Als klap op de vuurpijl haalde Ron na het passen de drie mannen weer naar binnen, en hij gaf ze alle drie een envelop met het budget wat ik hem had gegeven. ‘Ik wil het teruggeven’ zei hij.
Voor de mannen was het alsof ze op kerstavond de loterij hadden gewonnen. ‘We krijgen een stapel prachtige kleding en nog geld toe? Happy Day! Ook voor mij. Ik hoop dat mensen begrijpen wat dit betekent voor deze bewoners. Hoe lekker en goed je je voelt met mooie kleding aan die niet kapot is!”, besluit Goudswaard.

Benieuwd naar het assortiment van La Forma Grande? Zie dan https://laformagrande.nl/