Actueel

reageer als eerstvr 18 okt 2019

Presentatie Pluis bij Muziekpodium DJS

DORDRECHT – Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet presenteren zondag 20 oktober hun nieuwste album Pluis in Muziekpodium DJS. Het album werd eind 2018 opgenomen in het Beauforthuis in Austerlitz. De muziek is beeldend en poëtisch.

Al dertig jaar werken Mete Erker en Jeroen van Vliet samen. Het begon in 1989 met het Erker Kwartet. Sindsdien werken de twee samen aan diverse projecten, waaronder de voorstelling Sparring Partners van Connie Janssen, het album Hommage van de Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku en het door Mete geïnitieerde project Near East Up North met het vermaarde ensemble AskolSchönberg en kemence virtuoos Derya Türkan. In al die jaren speelden ze ook veel als duo, met als hoogtepunten het concert in Teatro Municipal in Bolivia en de release van hun duo-album Unseen Land met composities geïnspireerd op het werk van kunstenaar Mattie Schilders. In 2014 won Jeroen van Vliet de Boy Edgar prijs.

De deuren van Muziekpodium DJS gaan open om 14.30 uur. De entree is 9 euro en voor donateurs en jongeren tot 25 jaar 4,50 euro. Kijk voor meer informatie op www.muziekpodiumdjs.nl. Op www.erkervliet.com is meer informatie te vinden over de muzikanten.

Geef een reactie