REGIO – Vanaf deze week start de GGD Zuid-Holland Zuid met prikken zonder afspraak. Iedereen kan voor zijn of haar eerste prik gewoon binnenlopen bij de vaccinatielocatie in Gorinchem of Dordrecht. De vrije inloop voor een eerste prik is voorlopig dagelijks geopend van 09.00-19.00 uur. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Nu de meeste mensen zijn gevaccineerd is er ruimte gekomen om iedereen van 12 jaar en ouder ook zonder afspraak te vaccineren. Bij het prikken zonder afspraak kun je kiezen voor het Janssen- of het Pfizer-vaccin. Uitzondering hierop geldt voor jongeren onder de 18 jaar. Zij kunnen alleen terecht voor Pfizer. Hierin volgt de GGD Zuid-Holland Zuid het advies van de Gezondheidsraad. Ook als je uit een andere regio komt, ben je welkom voor het prikken zonder afspraak bij de vaccinatielocatie in Dordrecht of Gorinchem. Het enige wat je nodig hebt zijn je mondkapje en ID-bewijs.

Alleen eerste prik

Prikken zonder afspraak is alleen mogelijk voor mensen die voor hun eerste prik komen en dus nog niet gevaccineerd zijn. Na het zetten van de eerste prik wordt een afspraak gemaakt voor de tweede prik. Het prikken zonder afspraak is niet bedoeld voor mensen die al een afspraak hebben staan voor een tweede prik. Wie zijn of haar afspraak voor de tweede prik wil verzetten, moet via de landelijke site of het callcenter een nieuwe afspraak maken. Dit kan niet bij de vaccinatielocatie.

Verhuizing

In Dordrecht is de vaccinatielocatie tot september gevestigd in de sporthal Oranje Wit aan de Nieuwe Noordpolderweg 5. De GGD ZHZ is nog bezig met een nieuwe locatie per september. Er loopt een aanvraag voor een plek op bedrijventerrein Amstelwijck. Meer info over prikken zonder afspraak is hier te vinden.