PAPENDRECHT  – Meer dan dertig maatschappelijke organisaties deden vrijdag 10 en zaterdag 11 september mee aan de ‘proeverij’ van Vrijwilligerspunt Papendrecht. Inwoners van Papendrecht konden kennismaken met de organisaties, het activiteitenaanbod en vrijwilligerswerk.

Op drie routes, de Cultuur & Natuurroute, de Zorg- & Welzijnsroute en de ‘Leukste Ouder & Kind route, was van alles te beleven. Onderweg was het mogelijk om stickers te verzamelen van de organisaties. Met deze stickers konden deelnemers een Hollandse pannenkoek eten bij Frittella en een ijsje halen bij Gebo Gelato.

Activiteiten

In Theater de Willem werd er een rondleiding gegeven achter de schermen met leuke anekdotes uit de kleedkamers en informatie over bijvoorbeeld de Jeugdtheaterschool. In Bibliotheek AanZet maakte men kans op een gratis jaarabonnement door deel te nemen aan een prijsvraag. In Kinderboerderij Papenhoeve was een speciale kinderrondleiding en waren ZAPpers aanwezig om bezoekers te informeren over alle voordelen van ZAPpen. Muziekvereniging Excelsior verwelkomde grote en kleine bezoekers om blaasinstrumenten uit te proberen. Vluchtelingenwerk Papendrecht ging de keuken in om bezoekers te trakteren op exotische hapjes. Daarnaast waren er nog veel meer organisaties die de deuren hadden geopend.

Proeverij

De proeverij werd georganiseerd door Vrijwilligerspunt Papendrecht. ‘’In Papendrecht hoeft men zich niet te vervelen, deze actieve gemeente blinkt uit door het enorme aantal vrijwilligersorganisaties. Op www.puurpapendrecht.nl/elkaar-helpen worden vrijwilligersvacatures van organisaties geplaatst maar ook hulpvragen van inwoners. Kijk gewoon eens of er iets op staat wat je interesse heeft. Met mensen die nog niet goed weten wat bij hen past, maak ik een afspraak voor een oriëntatiegesprek. We kijken terug op twee leuke dagen maar wel met zeer wisselende opkomst en bedanken alle organisaties voor hun enthousiaste inzet.’’, aldus Janny Nijstad, coördinator van Vrijwilligerspunt Papendrecht.

Meer informatie: www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl.