Actueel

reageer als eerstdi 12 sep 2017

Professionele anabolenproductie in Dordtse loods

DORDRECHT – Met het blootleggen van een grootschalige productielijn van anabolen, en het bijbehorende distributienetwerk, heeft de politie-eenheid Rotterdam een flinke slag geslagen in de drugshandel vanuit Dordrecht. Vervalste verpakkingen, ruim 100.000 euro in contanten, 1,5 kilo amfetamine en een grote hoeveelheid anabolen zijn in beslag genomen. Vijf mensen zijn gearresteerd. (Foto: Thymen Stolk)

Het onderzoek naar de handel in anabole steroïden startte in mei van dit jaar na informatie vanuit een eerder gedraaid onderzoek in Gorinchem. Al snel bleek dat het niet om gebruikershoeveelheden ging, maar om een grootschalige handel en productie van anabolen vanuit een loods op bedrijventerrein Dordtse Kil 3 in Dordrecht. De afgelopen maanden werd onderzoek verricht door de recherche. Op elf verschillende locaties, waaronder woningen in Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Haarlem werden panden volledig binnenstebuiten gekeerd. In een loods en een zeecontainer in Dordrecht vond de politie uiteindelijk het productiehuis van de anabolen. Van daaruit werden de middelen verwerkt in tienduizenden glazen ampullen en flesjes en gedistribueerd naar binnen- en buitenland. Coördinator van het onderzoek Marco Reitsma: ”In de loods en de zeecontainer vonden we een zeer professioneel in werking zijnde fabriek met verschillende machines om de pillen gedrukt en verpakt te voorzien van vervalste etiketten. De grondstoffen werden ingevoerd vanuit China en Polen en hier verwerkt tot eindproducten om vervolgens te verkopen aan gebruikers en tussenhandelaren door heel Nederland, Denemarken, Duitsland en België”.

Aanhoudingen

In deze zaak werden dinsdag 5 september zeven vijf verdachten aangehouden. De twee hoofdverdachten, een 58-jarige Dordtenaar en een 58-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, zijn vrijdag 8 september voorgeleid. Zij zijn in bewaring gesteld. De overige drie verdachten uit Dordrecht (een man van 53 en twee vrouwen van 52 en 56 jaar) zijn in afwachting van hun proces in vrijheid gesteld. Naast een zeer grote hoeveelheid anabolen, de vervalste verpakkingen en 1,5 kilo amfetamine werd bij huiszoekingen ruim een ton aan contant geld aangetroffen. Het rechercheteam nam het in beslag, net als computers, vier auto’s, munitie, administratie en mobiele telefoons. Tevens legden zij beslag op een aantal bankrekeningen voor een bedrag van zo’n 50.000 euro.

 

Geef een reactie