DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg is een ontmoetingsplaats voor Dordrechtenaren. Daarom nam het winkelcentrum donderdag deel aan de Prokkelweek. Mensen met een verstandelijke beperking liepen, gekleed in speciaal ontworpen T-shirts, een ‘Prokkelstage’ bij lokale ondernemers in het winkelcentrum, de beveiliging en het schoonmaakteam. En dat leverde inspirerende ontmoetingen op.

De Prokkelstage is in het leven geroepen om ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking te promoten. “Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen”, aldus Jeroen Lemkes van de Jumbo Foodmarkt in het winkelcentrum. “Eén dag in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Een moment waarop aandacht gevraagd wordt voor integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Het initiatief is opgezet in samenwerking met stichting Gemiva.”

Thari van Aalst, ‘asset manager’ van Winkelcentrum Sterrenburg is trots om te zien hoeveel ondernemers deel wilde nemen aan dit initiatief: “Het winkelcentrum is anno 2022 veel meer dan een plek om te consumeren. Het heeft een uitgesproken maatschappelijke functie. Dat wordt nogmaals bevestigd als je ziet dat er direct tien lokale ondernemers opstaan om de cliënten van stichting Gemiva een fantastische dag te bezorgen. Wij stimuleren dan ook graag dat mensen die elkaar normaal gesproken niet zo snel zouden ontmoeten, dat nu wél doen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat mensen zonder beperking heel veel van mensen met een beperking kunnen leren. Denk bijvoorbeeld maar aan het simpele feit om in het moment te leven en om te genieten van de kleine dingen.”