DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff laat via zijn woordvoerders weten dat de protestactie van enkele actievoerders in het Weizigtpark afgelopen dinsdag niet door handhaving en politie had moeten worden beëindigd.

De demonstratie was tevoren niet aangemeld; iets dat wel vereist is. Ook konden niet alle demonstranten zich legitimeren. Kolff ziet hierin echter geen reden om de demonstratie te beëindigen: ,,Het recht op demonstratie is een grondrecht en dat recht acht ik zeer hoog. Slechts in uitzonderlijke omstandigheden kan ik als burgemeester aanwijzingen geven of een verbod opleggen. Ik zie die omstandigheden in deze zaak niet.”

Burgemeester: ‘Grondrecht acht ik zeer hoog’

De demonstranten voerden dinsdagavond actie tegen de voorgenomen kap van 118 bomen in het Weizigtpark. De gemeente wil het park herinrichten en daarbij 145 nieuwe bomen planten. De actievoerders wilden dinsdag borden ophangen aan enkele bomen. Na controle van identiteitsbewijzen zijn de actievoerders weggestuurd en hebben zij het park verlaten. De gemeente zal in overleg treden met actievoerders om hen in de gelegenheid te stellen om de demonstratie alsnog te voltooien.