DORDRECHT – opende deze maand in het voormalige pand van Kooijman Schoenen in de wijk Dubbeldam. Voor het echtpaar Quist en hun dochter Lenneke is dit hun derde schoenenwinkel. (Foto: Stolk Fotografie)

De voormalige schoenenwinkel van Kooijman Schoenen aan de Dubbelsteynlaan West in Dubbeldam heeft een metamorfose ondergaan. Het geheel oogt ruim met brede zichtlijnen en petrolkleurige wanden. Er is een wand met damesschoenen van de betere merken als Gabor, Hassia en Waldlaufer en voor heren bijvoorbeeld Jenszen, Gijs en Australian. Veel plaats is ingeruimd voor outdoorschoenen en schoenen die comfortabel zitten.

Plezierig en pijnloos

“We willen mensen graag plezierig en pijnloos laten lopen”, legt Herman Quist uit. “Onze collectie laat zien dat comfortabel en modieus heel goed samengaan. Verschillende merken hebben elk hun specifieke eigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld het Nederlandse merk Mountos, een door een collega ontworpen collectie wandelschoenen. Ook verkopen we het merk Joya, dat voor mensen met pijnlijke voeten, bijvoorbeeld door hielspoor, een uitkomst kan zijn. Overigens willen we hiermee niet zeggen dat we alleen maar schoenen verkopen voor mensen met voetproblemen. We hebben evengoed leuke pumps, sportieve wandelschoenen en alle typen sandalen.”

Loopanalyse

“Het is mogelijk om in de winkel een 3D-geavanceerde voetmeting te laten doen”, vertelt Ella Quist. “In een mum van tijd is de loopanalyse klaar en weet je welk type comfortverhogende zool geschikt zou zijn. We helpen graag bij het vinden van de best passende schoen.” Herman Quist beaamt: “Het geeft ons de meeste voldoening als mensen met een glimlach de deur uit lopen.”

Meer over Quist Schoenen & Outdoor is te lezen in de nieuwe Thuis in Stadpolders & Dubbeldam, de special van Dordt Centraal die 8 mei huis-aan-huis verschijnt in beide wijken en ook online te lezen zal zijn.