DORDRECHT – Het radioprogramma De Publieke Tribune op NPO Radio 1 wordt zaterdagmiddag 30 april live uitgezonden vanuit het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Onder de titel ‘Oorlog in de klas’ gaat programmamaker Coen Verbraak in gesprek met geschiedenisdocenten over de rol van de Tweede Wereldoorlog in het huidige geschiedenisonderwijs. (Beeld: Collectie Gerard Groeneveld)

In de uitzending interviewt Verbraak een aantal geschiedenisdocenten én leerlingen over de manier waarop ze de Tweede Wereldoorlog in de les behandelen. Hoe belangrijk is herdenken? Hoe ga je de discussie aan met leerlingen over thema’s als antisemitisme, fascisme en nationaalsocialisme? De docenten die worden geïnterviewd zijn werkzaam in het voortgezet onderwijs en hebben ruime ervaring met deze vaak beladen onderwerpen. Na aanleiding van de interviews zal onder leiding van Verbraak een discussie met docenten en leerlingen gevoerd worden.

Bijwonen

Bij de uitzending is publiek welkom. Aanmelden is noodzakelijk via info@onderwijsmuseum.nl. De uitzending begint om 15.00 uur en duurt tot 16.00 uur, publiek dient om 14.30 uur aanwezig te zijn. Het bijwonen van de uitzending is gratis. Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Dordrecht.

 

 Op de foto:  Duitsland, begin jaren ’30. Kinderen brengen de Hitlergroet in de klas.