Actueel

reageer als eerstma 27 apr 2020

Recherche vervolgt onderzoek naar dodelijke schietpartij

DORDRECHT – De politie is vanmorgen verdergegaan met het rechercheonderzoek op de Jacob van Heemskerckstraat. Bij het schietincident kwam daar zondag kort na middernacht een 42-jarige Dordtenaar om het leven voor zijn woning. Het slachtoffer werd op straat meerdere malen beschoten en overleed direct aan de gevolgen hiervan. Maandagochtend vervolgde de recherche het onderzoek in de woning van het slachtoffer, waar voor de deur inmiddels tientallen bloemen, kaarsjes en ingelijste foto’s zijn neergelegd. (Foto’s: Thymen Stolk)

De politie startte direct een groot onderzoek na de schietpartij. Een team grootschalig opsporing (TGO) onderzoekt het ‘zeer impactvolle incident’. Vanuit de lucht maakte de politiehelikopter beelden die op enig moment voor het onderzoek van belang kunnen zijn. Medewerkers van de Forensische Opsporing waren vrijwel de gehele nacht bezit met het veiligstellen van sporen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor sectie op het lichaam.

Getuigenoproep
Hoewel het incident zich rond middernacht voltrok, sluit de politie niet uit dat er toch getuigen zijn geweest. Zij worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844. Eventuele beelden ziet de politie ook graag.

Geef een reactie