DORDRECHT – De afgelopen maanden is er, ondanks de sportieve lockdown, hard gewerkt op en rond de Reeweghal. Er werden maar liefst 726 zonnepanelen geplaatst, goed voor een totale productie van ongeveer 245.000 kWh. opgewekte zonnestroom per jaar. Daarmee is de sporthal direct energieneutraal: alle benodigde stroom wordt voortaan op het eigen dak opgewekt. Woensdag werd de zonnecentrale officieel in gebruik genomen voor de gebruikers van de Reeweghal.

Penningmeester Kees de Pee van Stichting Overdekte Accommodatie Reeweg: “We maken al jaren serieus werk van het verduurzamen van onze accommodatie. Met het plaatsen van deze zonnepanelen zetten we de laatste definitieve stap en realiseren wij onze ambitie, namelijk de eerste energieneutrale atletiekhal van Nederland. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met SportStroom: zij hebben ons stap voor stap begeleid met het juiste verhaal om tot dit prachtige resultaat te komen. Ook financieel hebben we hier voordeel bij, waarmee wij onze exploitatie op een duurzame manier kunnen verbeteren.”

SportStroom kreeg het vertrouwen om dit project te realiseren en is tevens verantwoordelijk voor de financiering van het geheel. Algemeen directeur Robert den Ouden: “Het bijzondere aan dit project is dat het werkelijk win-win is: de Reeweghal verbetert haar exploitatie, terwijl wij als SportStroom de duurzame energie die over is kunnen inzetten om elders in Dordrecht andere sportverenigingen te verduurzamen.” De installatiewerkzaamheden werden uitgevoerd door De Zonnefabriek, al jaren de vaste partner van SportStroom in grote zonnestroomprojecten.

Kees de Pee: “De volgende stap is het vervangen van de conventionele verlichting in de sporthal door LED-halverlichting. Daarmee gaan we de volgende grote besparing realiseren.”

Op de foto van voor naar achteren: Jan van Haren (voorzitter Fortius), Robert den Ouden (Algemeen directeur SportStroom), Diederik van Wees (De Zonnefabriek), Kees de Pee (penningmeester St. Overdekte Accommodatie Reeweg) en Bas Waldekker (SportStroom).