Actueel

reageer als eerstdo 15 okt 2020

Reewildspiegels om aantal aanrijdingen met reeën te verminderen

DORDRECHT – Staatsbosbeheer heeft twintig reewildspiegels langs de Oude Veerweg in Dordrecht geplaatst om het aantal aanrijdingen tussen auto’s en reeën te verminderen. De reeën steken elke dag deze weg over om vanuit het bos de akkers en de kruidenrijke weilanden te bezoeken. Alleen dit jaar zijn er al minimaal zes reeën doodgereden.(Foto: Staatsbosbeheer)

De aanrijdingen vinden meestal plaats in de nacht en de schemerperiode. Een ree weegt al snel 15 tot 25 kilo en een aanrijding heeft dus veel impact voor zowel het dier als een voertuig. Langzamer rijden en alert zijn op overstekend wild is op deze weg dan ook aan te raden.

Weerkaatsing
De reewildspiegels weerkaatsen het licht van de koplampen op zo’n manier dat reeën daarvan schrikken of even stoppen met lopen. Ze durven veelal niet over te steken en wachten totdat de auto voorbij is gereden. Op die manier neemt de kans op een aanrijding tussen een auto en een ree af. In overleg met de gemeente Dordrecht en de Wildbeheereenheid is besloten om reewildspiegels te plaatsen. Staatsbosbeheer heeft het werk uitgevoerd, de gemeente heeft de spiegels betaald.

Geef een reactie