DORDRECHT – Aan de Kapteynweg en De Sitterstraat in Sterrenburg is de renovatie van 252 woningen, verdeeld over vier flatgebouwen, officieel gestart. Met deze ingrijpende ‘upgrade’ wil woningcorporatie Trivire de woningen klaar maken voor de toekomst, door ze energiezuiniger en comfortabeler te maken. Bouwend projectontwikkelaar VORM voert de renovatie in opdracht van Trivire uit. Woensdag gaven Trivire, de bewoners, wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid) en VORM het feestelijke startsein voor de renovatie. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Trivire heeft de werkzaamheden in overleg met een klankbordgroep van bewoners voorbereid. In De Sitterstraat is een modelwoning ingericht, zodat bewoners hun toekomstige woonsituatie alvast kunnen bekijken. De woningen worden in bewoonde staat gerenoveerd en verduurzaamd. VORM Renovatie stelt alles in het werk om dat voor bewoners met een zo laag mogelijke impact te laten verlopen.

Warmtenet

Aan de Kapteynweg en De Sitterstraat past Trivire een uitgebreid pakket aan ingrepen toe, die de duurzaamheid, het comfort en de veiligheid in deze woonomgeving vergroten. De woningen worden gasloos gemaakt en aangesloten op het warmtenet van HVC. De schil van de gebouwen wordt verduurzaamd, door isolatie van de gevels en bergingsplafonds, nieuwe beglazing en de toepassing van CO2-gestuurde isolatie. De planning is om het intensieve renovatieproject in het najaar van 2023 af te ronden.

Doelen combineren

“Verduurzaming is één van de grootste opgaves van deze tijd. In Dordrecht willen we in 2040 klimaatneutraal zijn”, zegt wethouder De Jonge. “Dat vraagt een inspanning van ons allemaal: bewoners, bedrijven, gemeente en woningcorporaties. Dit project in Sterrenburg is een prachtig voorbeeld hoe je doelen kunt combineren: energiebesparing én een beter wooncomfort.”