DORDRECHT – Van 10 november tot en met 19 december kunnen herdraagbare schoenen worden ingeleverd bij de ReShare Store in Dordrecht in ruil voor 50 procent korting op een artikel naar keuze. De ingezamelde schoenen worden, in samenwerking met opvangcentra, op 19 december weggegeven aan dak- en thuislozen.

Het aantal daklozen tussen de 18- tot 65-jarigen in Nederland ligt rond de 40.000 (CBS). Deze mensen lopen elke dag lange afstanden. Daar slijten schoenen snel van, terwijl zij vaak geen geld hebben voor nieuwe schoenen. Daarom wil de ReShare Store hen eens in iemand anders’ schoenen laten lopen. Dus heb jij nog herdraagbare schoenen over? Lever die dan in en krijg als dank 50 procent korting op een artikel naar keuze. Fijn voor een ander, beter voor het milieu. Per persoon wordt, ongeacht het aantal ingeleverde schoenen, één kortingsbon uitgereikt.

Bedrijven

Herdraagbare schoenen kunnen tussen 10 november en 19 december worden ingeleverd bij de ReShare Store aan de Voorstraat 262 in Dordrecht. Er is vooral behoefte aan mannenschoenen, maar alles is welkom. Er wordt samengewerkt met lokale opvangcentra, zodat de schoenen bij de juiste mensen terecht komen. Op 19 december worden zij hartelijk verwelkomd bij de ReShare Store om een paar schoenen uit te zoeken. Natuurlijk wordt dit allemaal gedaan conform de covid-maatregelen die op dat moment gelden. ReShare Store komt graag in contact met bedrijven die willen helpen om de actie tot een succes te maken.

ReShare Store

De ReShare Stores zijn frisse en modern ingerichte tweedehands- en vintage kledingwinkels van het Leger des Heils. Met deze winkels wil ReShare hergebruik van kleding en textiel stimuleren en betaalbare, mooie kleding aanbieden voor iedereen. De winkel is er voor mensen met een smalle beurs én ook voor mensen die bijvoorbeeld uit milieuoverwegingen tweedehands kopen of simpelweg omdat ze van unieke items houden. Op dit moment zijn er tien winkels door heel Nederland. In de toekomst hoopt het Leger des Heils dit verder uit te breiden. zodat de ReShare Store een landelijk begrip wordt.

Info: www.resharestore.nl en www.reshare.nl.