Actueel

reageer als eerstzo 5 mei 2019

Rommeldam-karavaan rijdt weer door Dubbeldam

DORDRECHT – Bij De Rank in Dubbeldam is het op zaterdag 25 mei weer tijd voor één van de grootste rommelmarkten van de regio: de 44e editie van Rommeldam. Traditioneel trekt een week ervoor, op zaterdag 18 mei van 09.00 tot 12.00 uur, weer de Rommeldam-ophaalkaravaan door de wijk om bruikbare spullen op te halen. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De karavaan start om 09.30 uur bij De Rank aan de Dubbelsteynlaan voor de eerste rondgang door Dubbeldam. Rond 11.15 uur wordt nog een tweede ronde gemaakt. In Dubbeldam is een foldertje verspreid met de route. De organisatie heeft het verzoek om te wachten met het buiten zetten van de spullen tot de karavaan in de straat is aangekomen, om te voorkomen dat anderen er met de spullen vandoor gaan. De karavaan neemt bepaalde dingen niet mee, zoals kachels, koelkasten, gedemonteerde kasten, grote tv’s, computers, printers, luxaflex en encyclopedieën.

Wie buiten de route woont of veel en/of grote gebruikte spullen heeft, kan dit tot uiterlijk donderdag 16 mei melden bij Hans en Ella Stam, tel. 6161384. Het is ook mogelijk om op zaterdag 18 mei tussen 09.00 en 12.00 uur zelf spullen af te leveren bij De Rank.

Rommeldam vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 mei van 08.30 tot 16.30 uur op het kerkplein voor De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70. Op de woensdag ervoor, 22 mei, is er weer het traditionele boegsprietvechten op het plein voor De Rank. Scholieren van de Julianachool en de Beatrixschool gaan de strijd met elkaar aan.

 

 

Geef een reactie