DORDRECHT – Zaterdag 6 augustus is er om 10.00 uur een rondleiding bij Tuinvereniging Kringloop aan de Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad). Wie wil mee wandelen door de tuin moet zich van tevoren opgeven bij  tuinverenigingkringloop@gmail.com.

Bea Koetsier, lid van de Tuinvereniging: “Het is een toptijd op ons tuinencomplex. Veel groenten en allerlei bloemen zijn aanwezig in de tuinen en volop aan het groeien en bloeien. De leden zijn druk met bloemen plukken en groenten oogsten. Ook het onderhoud kost veel tijd, want het onkruid groeit gestaag door. Tijdens de rondleiding kunnen de bezoekers met eigen ogen zien wat er allemaal gedaan wordt om een goede opbrengst te krijgen op de Kringloop. Ook kunnen de deelnemers uiteraard in gesprek gaan met de tuinders. Misschien willen ze vertellen wat er dit jaar mislukt is.”

Verwend

Bea vervolgt: “Het is best nuttig om je eens te realiseren dat alles wat je bij de groenteman of in de supermarkt koopt niet zo vanzelf sprekend is. Soms zijn wij hier in ons mooie land een beetje verwend. Er is zo veel aanbod  en het ziet er nog bizar perfect ook. Op de volkstuin weten we hoe afhankelijk we zijn van allerlei factoren. Denk bijvoorbeeld aan het weer, droogte en bijvoorbeeld de hoeveelheid slakken. Maar het blijft zeker leuk je eigen producten te eten. Tijdens de rondleiding zie je ook alle dieren die leven in een biologische tuin. De koninginnepage, misschien wel de allermooiste vlinder, vliegt op dit moment weer. Kom dus langs! Na aanmelding via de mail ontvang je een bevestiging.