Actueel

reageer als eerstwo 17 mrt 2021

Rood, wit, blauw én oranje!

DORDRECHT  – Eva Naaktgeboren-Van Pelt rijdt al jaren in een oranje autootje. In oktober stonden er bij haar wagen een rode, witte en blauwe auto geparkeerd. Dat uitzicht bracht haar op een idee: hoe leuk zou het zijn om op Koningsdag, ’s middags, een tocht door Dubbeldam te maken met auto’s in deze kleuren.

“Dat bleef maar in mijn hoofd hangen dus heb ik er op den duur werk van gemaakt en verschillende instanties als de gemeente en de politie gebeld”, vertelt ze. Inmiddels is de route uitgestippeld en staat de teller van aanmeldingen op zestien. “Het moeten er minstens twintig zijn. Maar het liefst dertig of veertig!” De automobieltocht door de wijk is geen evenement, benadrukt de Dordtse. “Dat kan natuurlijk niet in deze tijd. Het is dus niet de bedoeling dat mensen samenkomen om het tafereel te gaan bekijken. Ook het vooraf gezamenlijk koffie en thee drinken gaat niet door. En iedereen moet zich natuurlijk aan de maatregelen houden. Ik hoop dat er volgende maand wel al wat versoepelingen zijn maar dat blijft afwachten.” Naast de organisatie van de optocht is Eva ook bezig om een gevel van Dubbelmonde te versieren met lampionnen. “Maar die liggen helaas nog steeds in China…..”

Wie ook een rode, witte, blauwe of oranje auto heeft en interesse heeft om mee te rijden kan contact opnemen met Eva Naaktgeboren via [email protected].

Geef een antwoord