DORDRECHT – Drechtstad FM, de radiotak van RTV Dordrecht, sluit zich met ingang van deze zaterdag aan bij Zaterdagmiddag LIVE. Daarmee komt het aantal deelnemende omroepen in de regio Zuid-Holland Zuid op acht. Met de deelname van de lokale omroep van Dordrecht worden de lokale verhalen uit de stad ook gedeeld met andere luisteraars uit de regio.

Zaterdagmiddag LIVE bestaat al sinds 2019 en wordt inmiddels gemaakt door een team van vrijwilligers van verschillende lokale omroepen in de regio. Naast de deelnemers van het eerste uur – Exxact Barendrecht, RTV Albrandswaard en RTV Lansingerland – doen tegenwoordig nog vier omroepen mee: RTV Ridderkerk, ATOS RTV, Omroep Hoeksche Waard en Papendrecht FM. In de uitzendingen staan de lokale verhalen van de dorpen en steden in de regio centraal.

Eindredacteur Sebastiaan van Mill is al jaren betrokken bij het programma. Hij is heel enthousiast over de deelname van Dordrecht: “In de regio Drechtsteden misten we nog een van de grootste spelers: RTV Dordrecht. Ze staan garant voor mooie journalistieke producties, en mooie verhalen uit de stad. Die verhalen willen we breder in de regio vertellen. Dat kan nu!”

Vanaf 2 maart zendt Drechtstad FM het programma uit, op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur. Op zaterdagmiddaglive.nl is een lijst te vinden met alle deelnemers en hun frequenties.