DORDRECHT – Schaatstrainster Marjan van Dijk heeft zaterdag afscheid genomen en stopt met lesgeven bij de Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden. Als DDD-lid van het eerste uur is zij altijd zeer betrokken geweest bij ‘haar cluppie’.

Als pupil reed Van Dijk haar eerste wedstrijdjes, waarna zij als twintiger ging lesgeven. Na dertig jaar lesgeven aan de jongste basisschaatsers bij de vereniging op de Optisport Sportboulevard gaat ze nu met haar vrije tijd op de zaterdagen anders besteden. Samen met vriendin Irma Blankestijn, met wie Van Dijk vanaf haar jonge jaren schaatste en les gaf, verzorgde zij zaterdag de laatste les aan de jonge schaatsers. Blankestijn is al eerder gestopt met lesgeven en was voor de gelegenheid van de partij op het ijs. Deze twee trainsters waren jarenlang samen actief op de ijsbaan en sloten dit zaterdag samen op een mooie manier af. Wel met pijn in het hart, want eigenlijk vinden beiden lesgeven nog zo leuk. Beide dames hebben altijd met heel veel plezier op het ijs gestaan om de jonge leerlingen de beginselen van het kunstrijden bij te brengen.
Zaterdag namen bestuur en trainersteam afscheid van Van Dijk. Zij kreeg uit handen van voorzitter Petra van Rooij een cadeau en bloemen. Het bestuur heeft zowel haar als Blankestijn als dank en waardering voor hun jarenlange inzet benoemd tot Lid van Verdienste.