ZWIJNDRECHT- Postzegelveiling Sheraton & Peel veilt zaterdag 3 december postzegels, brieven en andere ‘platte’ materialen zoals bankbiljetten en foto’s. Er zijn zo’n 2100 kavels, die geveild worden vanuit de bedrijfsruimte van René Hillesum aan de Mandenmakersstraat 1.

Enkele kavels betreffen bijzondere zaken. Zoals vier miniatuurschilderingen op envelopformaat door de Rotterdamse kunstenaar Albert Hendrik van Eijnsbergen (1903-1986). Op de veiling van 3 december worden ook achttien poststukken aan Eugène Dubois aangeboden. Dubois leefde van 1858 tot 1940. Deze KNIL-legerarts, die later voor de overheid werkte, ging op Java op zoek naar bewijs dat de mens afstamt van de aap en vond een schedel en dijbeen op Java in 1891. De resten die hij vond, zijn Pietje genoemd en worden door Naturalis in Leiden bewaard. De botten van Pietje zijn het oudste bewijs dat de mens met de aap verbonden is. Op de veiling verschijnt correspondentie aan de Dubois tussen 1885 en 1905.

Kijkdagen zijn nog vandaag, donderdag en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.15 tot 15.30 uur. Geïnteresseerden hoeven zich niet aan te melden maar kunnen op deze dagen gewoon binnen lopen. Zaterdag 3 december moeten om 15.30 uur de biedbriefjes ingeleverd zijn. Daarna geeft de computer om 17.00 uur de uitslag welke kavel voor wie bestemd is. Alle informatie (catalogus en scans) zijn te vinden op de website: www.filatelist.com.

Lees een interview met veilingmeester René Hillesum in de Plusser van 7 december.