Actueel

reageer als eerstwo 24 feb 2021

Spaaractie 800 jaar Dordrecht zeer succesvol

DORDRECHT – De spaaractie die zeven Dordtse supermarktondernemers van Plus, Jumbo, Albert Heijn en Spar samen met de gemeente Dordrecht organiseren rond de (uitgestelde) viering van 800 jaar stad is zeer succesvol, vertelt Cees van der Poel van de deelnemende Albert Heijn in Wielwijk. “Wij hebben veel ervaring met spaaracties, maar aan deze doen wel heel veel klanten mee. Bijna iedereen wil de plaatjes hebben.” (Foto: Thymen Stolk)

Tot en met 3 april krijgen klanten van Plus ’t Lam Bieshof en Dubbeldam, Plus Doesburg, Plus Valkzicht, Albert Heijn Van der Poel, Jumbo Winkelcentrum Sterrenburg en Spar Koellin Jagroep plaatjes bij hun boodschappen die in het verzamelalbum geplakt kunnen worden. In dat album komen diverse onderwerpen voorbij uit acht eeuwen stadsgeschiedenis. Klanten kunnen 250 verschillende plaatjes sparen. Een mooie illustratie van het succes van de actie is dat er plaatjes bijbesteld moesten worden. Van der Poel: “Er waren er in eerste instantie ruim 2,6 miljoen gedrukt. Het loopt zo hard dat we er nog 400.000 bijbesteld hebben. Zeker met de extra plaatjes die je krijgt bij wekelijks andere, vaak relatief goedkope, actieartikelen gaat het sparen best snel.”

Ruilen en doneren

De vormgeving van het boek en de (herkenbaarheid van de) foto’s maken de acties succesvol, denkt Van der Poel. “Ik krijg zelfs vragen van klanten van mijn winkel in Hendrik-Ido-Ambacht, oud-Dordtenaren, of ze mee kunnen sparen. Ik hoorde van app-groepen, waarin mensen plaatjes ruilen. Als het weer mogelijk is, willen we zelf ook ruildagen gaan organiseren.” Klanten die de plaatjes niet sparen, kunnen ze in de doneerboxen bij de uitgang van de supermarkt doen. “Na afloop gaan we in overleg bekijken hoe we die het beste kunnen gaan verdelen, bijvoorbeeld via de voedselbank. We willen dat ze zo goed mogelijk terechtkomen.”

Bijzonder

Het plan is om de komende tijd boeken uit te gaan delen op scholen in Dordrecht en dan ook te vertellen over de geschiedenis van Dordrecht. Het is om verschillende redenen een bijzondere actie, zegt Van der Poel. “Alleen al vanwege het feit dat wij als concurrenten deze samenwerking zijn aangegaan. Bij mijn weten is dat nooit eerder gebeurd.”

Wie vragen heeft over de spaaractie kan terecht op dordrecht800.nl.

Geef een reactie