Actueel

reageer als eerstza 23 mei 2020

Speciale editie Alzheimer Café

DORDRECHT – Stichting het Parkhuis en RTV Dordrecht hebben samen een bijzondere aflevering gemaakt van het Alzheimer Café. Het programma MET vaste presentator Peter Haex is voor één keer opgenomen in het Dordrechts Museum en is met meerdere camera’s vastgelegd door de lokale omroep. De online-première van deze bijzondere editie van het Alzheimer Café is op maandag 25 mei op de websites van het Parkhuis en RTV Dordrecht. Het programma wordt met Pinksteren ook uitgezonden op TV Dordrecht.

Het Alzheimer Café is al bijna twintig jaar een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en overige geïnteresseerden. Het kon door de coronacrisis vanaf maart niet meer plaatsvinden in het Parkhuis. Deze maand is er dus wel weer een aflevering van het Café, opgenomen in een van de mooiste zalen van het Dordrechts Museum. Initiatiefnemer en gespreksleider Peter Haex ontving drie gasten: Marieke Meinardi, werkzaam als internist ouderengeneeskunde in het Albert Schweitzer ziekenhuis, Pauline Ruisch, casemanager dementie bij het Parkhuis, en Piet Roodnat, echtgenoot en mantelzorger van Conny Roodnat. Haex sprak met ze over de gevolgen van de coronacrisis voor kwetsbare ouderen, voor mensen met dementie die nog thuis wonen en mantelzorgers daarvan.

Muziek

Sunny Side Up, het duo van Eefje Mesker en Maarten Teekens, zorgde voor de muzikale intermezzo’s. Deze speciale aflevering van het Alzheimer Café werd mogelijk door Stichting het Parkhuis en het Dordrechts Museum. De online-première is maandag 25 mei op www.hetparkhuis.nl en www.rtvdordrecht.nl.

 

Geef een reactie