Actueel

reageer als eerstma 20 mei 2019

Speeltuin Oosterkwartier krijgt ‘complimentje’ van Jantje Beton en HandicapNL

DORDRECHT – Speeltuin Oosterkwartier aan de Meerkoetstraat in Dordrecht heeft een cheque van 250 euro gekregen als dank voor haar vrijwillige en enthousiaste inzet voor het project ‘Aan de slag in de speeltuin’. Dit project, een landelijk initiatief van Jantje Beton en HandicapNL, heeft als doel om onder andere leerlingen uit het VSO een werkplek bij speeltuinen te bieden. Sinds 2017 stelt de speeltuin alles in het werk om elke vrijdag een groep van zes jongeren van VSO-school De Stroom aan de slag te laten gaan met het onderhoud en beheer van de speeltuin. (Foto: Jan Willem Houweling)

Heleen Warmerdam werkt al jaren als vrijwilliger in de speeltuin en is betrokken bij het project. Zij is aanspreekpunt voor de docent en de leerlingen en coördineert de werkzaamheden. HandicapNL en Jantje Beton boden speeltuin Oosterkwartier, en het team van De Stroom, vrijdag een cheque aan ter waarde van 250 euro voor hun inzet. Heleen: “Wat een leuke verrassing! We gaan samen over de besteding nadenken. Het wordt in ieder geval iets lekkers voor tijdens de pauze en we denken aan speelgoed voor bij de zand- en waterbaan”.

Bewezen succes

De afgelopen drie jaar hebben HandicapNL en Jantje Beton met steun van de VriendenLoterij zestig speeltuinen succesvol gekoppeld aan zorginstellingen en scholen in het speciaal onderwijs. Met het project ‘Aan de slag in de speeltuin’ hebben meer dan driehonderd mensen met een verstandelijke beperking een leuke werkplek gevonden. Door ondersteuning van de mensen met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen dertigduizend kinderen buiten blijven spelen. ‘Aan de slag in de speeltuin’ is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton en HandicapNL en wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

 

Geef een reactie