Actueel

reageer als eerstwo 14 jul 2021

Sterrenburg-partijen bijeen in Tuinberaad

DORDRECHT – Een aantrekkelijk Sterrenburg, door onder meer het ontplooien van (meer) leuke activiteiten voor de bewoners. Het was destijds de voedingsbodem voor het ontstaan van het burgerinitiatief Tuin van Sterrenburg en daarmee de komst van de buurtvereniging, het Tuinhuis én het onlangs opgerichte Tuinberaad. In deze laatste club zijn de diverse partijen uit de wijk samengebracht. Een krachtenbundeling, samenwerking en kennisdeling ineen. Het Tuinberaad houdt zich bezig met de programmering (activiteiten voor de agenda) in het Sterrenburgpark én voor Het Tuinhuis dat vorig jaar op 11 juli officieel werd geopend.

Vorige week vond de formele start plaats van het Tuinberaad. Een kort moment met afgevaardigden van alle betrokken partijen om de samenwerking te beklinken. Milco Hoffmann, initiatiefnemer en medeoprichter van Het Tuinhuis: “Onder de vlag van Tuin van Sterrenburg hebben we alle partijen in Sterrenburg bij elkaar gebracht; groot en klein. Aan het Tuinberaad nemen bijvoorbeeld deel Trivire, Het Spectrum, Jumbo Sterrenburg, Open Hof, de Gemeente, Contour de Twern, het Tuinhuis maar ook de kleinere ondernemers, ‘de éénpitters’ in de wijk. Zij zullen ongeveer zes keer in het jaar bijeen komen en het hebben over de wijk, het park en een programma van leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld een openlucht bioscoop in het park, samenstellen.” Deze agenda met sport en spel, cultuuractiviteiten enzovoorts, is heel gemakkelijk te overzien op de website www.tuinvansterrenburg.nl dat inmiddels ook actief is.

Drie onderdelen
Met de komst van het Tuinberaad is het derde en tevens laatste onderdeel gerealiseerd dat de betrokkenen van Tuin van Sterrenburg, een bewonersinitiatief, voor ogen hadden. “Allereerst de oprichting van de vereniging ‘Sterrenburg doet samen’, vervolgens de komst van Het Tuinhuis en nu het Tuinberaad waarin alle organisaties in de wijk zijn vertegenwoordigd. Deze drie onderdelen zijn in anderhalf jaar tot stand gekomen. De structuren staan en nu moet het wat gaan opleveren.” Het verloop van Het Tuinhuis en de ontwikkelingen van het park is in ieder geval positief te noemen. “Dat valt absoluut niet tegen! Sinds de oprichting wordt er veel meer gebruik gemaakt van het park, is er meer reuring in de wijk. Bij mooi weer, is het in het park lekker druk. Ondanks het feit dat er gedurende coronatijd niet veel kon, vinden we het zeker niet tegenvallen.”
Meer weten over Tuin van Sterrenburg, het Tuinberaad of gewoon nieuwsgierig naar de programmering? Zie dan www.tuinvansterrenburg.nl.

Geef een antwoord