Actueel

reageer als eerstma 26 jul 2021

Stichting Molen Kyck over den Dyck vult twee bestuursfuncties in

DORDRECHT – Er wordt gezegd dat het moeilijk is vrijwilligers voor bestuursfuncties te vinden, maar Stichting Molen Kyck over den Dyck ervoer het tegenovergestelde. Er ontstonden in het bestuur twee vacatures en na een oproep in de lokale media lukte het in krap twee maanden deze op te vullen. “We zijn ontzettend blij dat we zo snel twee hele ervaren mensen hebben weten aan te trekken”, aldus voorzitter Marianne Mulders.(Foto: Thymen Stolk)

“Door omstandigheden zochten wij een nieuwe secretaris en een nieuw bestuurslid pr en communicatie”, vertelt Marianne Mulders, voorzitter van de stichting. “Zoiets is altijd weer spannend, want twee door de wol geverfde bestuursleden vervangen is niet niks. We dachten ‘laten we een advertentie zetten’. Ongewoon in deze digitale tijd? Misschien, maar zie: we vonden twee nieuwe bestuursleden! Elk van hen ook met veel ervaring op hun gebied: Titia Engel-Boland als secretaris en Harry Eskes als bestuurslid pr en communicatie. Het is mooi dat we die vacatures hebben ingevuld, want we hebben veel te doen rondom Dordts enige historische molen. Maar zoals in elke organisatie zijn er meer uitdagingen.”

Bestuur van zeven
Marianne Mulders doelt op nóg twee bestuursleden die de stichting wil vinden: “We streven naar een bestuur van zeven personen. Voor een grote organisatie als de onze een logisch aantal. We zoeken een bestuurslid vrijwilligersbeleid en een bestuurslid met molenaarskennis. Als mensen iemand aan ons willen tippen, dan staan we daarvoor open. In de tussentijd bereiden wij ons voor op onder andere de restauraties en de komst van de nieuwe roeden.”

Geef een antwoord