DORDRECHT – Ben Corino wijkt met zijn wekelijkse radioprogramma Studio De Witt voorlopig uit naar de studio van Papendrecht FM. De komende weken wordt bekeken hoe de problemen in de de studio van Drechtstad FM in het Mediacentrum op het Leerpark opgelost gaan worden. Vorige week zaterdag moest daar na een half uur de uitzending afgebroken worden wegens technische problemen. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

“De studio is gewoon sterk verouderd. Zo oud dat sommige vervangende onderdelen niet eens verkrijgbaar meer zijn”, vertelt de presentator. “De oorzaak is bekend, maar er is geen geld voor een echte oplossing: een compleet nieuwe studio. Ik kan niet anders dan me daarbij neerleggen, ik ben niet boos. Voorlopig ga ik uitzenden vanuit de studio van Papendrecht FM, iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. De uitzending wordt ’s middags van 16.00 tot 18.00 uur herhaald op Drechtstad FM.”

In Studio De Witt bespreekt Ben Corino iedere zaterdagochtend de politiek en andere actualiteiten uit Dordrecht en Drechtsteden. Deze zaterdag bespreekt hij onder meer met enkele betrokkenen bij Deal Drecht Cities, een samenwerking om de regio nog meer op de nationale en internationale kaart te zetten. Deze organisatie zette vorige week met Spotlights On de bruggen in de Drechtsteden letterlijk in de spotlights. Het eerste uur van de uitzending wordt altijd afgesloten door een wisselende Dichter van Dienst. Morgen maakt de nieuwe Dordtse stadsdichter Swendelina Ersilia haar (uitgestelde) Studio De Witt-debuut. Als alles meezit dus…

Kijk voor meer info op de FB-pagina van het programma.