DORDRECHT – Het nieuwe initiatief SuperKids van Missie Dordt verraste afgelopen zaterdag ruim 60 kinderen in de wijken Wielwijk, Crabbehof en Krispijn met een Happyween pakket. Happyween is een vrolijke versie van Halloween, omdat niet iedereen van griezelen houdt.

Door de mascotte ‘Rosso het Hart’ werden de verrassingspakketten aan de deur gebracht bij de kinderen die zich hadden opgegeven. Velen stonden al verwachtingsvol op de uitkijk. Rosso heeft op één dag een hoop liefde uitgedeeld en tientallen kinderen een Happyween bezorgd. ‘’Aangezien een groot event niet past binnen de huidige richtlijnen van het RIVM, hebben we het feest nu gewoon bij de kinderen thuis bezorgd’’, aldus Wiebe van Horssen van Missie Dordt.

In de voorafgaande week zijn in verschillende straten huis-aan-huis flyers bezorgd. Ook hebben zeven scholen de actie onder de aandacht gebracht van de kinderen. In de flyer stond dat kinderen zich konden aanmelden voor een Happyween verrassingspakket. Ruim 60 kinderen gaven hieraan gehoor. Ze werden verrast met een knutsel voor een kaarsje, een kleurplaat, een puzzelboekje, een mandarijn, stickers, een verkleedmasker en een tijdschrift van de landelijke campagne #LICHT.

‘’Met Happyween vieren we een feest van liefde, vriendelijkheid en licht’’, aldus van Horssen. Dat is ook wat het programma SuperKids wil meegeven aan kinderen. Ieder kind is geliefd en waardevol. De maandelijkse bijeenkomsten van SuperKids bestaan uit een eigentijds en creatief programma met sport, spel, dans, toneel, muziek, een Bijbelverhaal en workshops.

De initiatiefnemers hopen dat op 28 november van 13.30 tot 15.30 uur de eerste bijeenkomst van SuperKids in het gebouw van de Speelotheek Kwekkeltuin aan de Piet Heynstraat 1 wel gewoon door kan gaan. Uiteraard houden ze hierbij de laatste ontwikkelingen en richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het kernteam van SuperKids via superkids@missiedordt.nl.