Actueel

reageer als eerstdi 19 dec 2017

Tankstation Dokweg schuift een stukje op

DORDRECHT – Het BP-tankstation aan de Dokweg, onderaan de Stadsbrug, gaat verhuizen naar de hoek Mijlweg/Laan der Verenigde Naties. De gebroeders Van Twist, eigenaren van het tankstation, en de gemeente Dordrecht hebben maandag de koopovereenkomst gesloten voor de nieuwe locatie. Het nieuwe tankstation krijgt meer ruimte, meer pompen, een uitgebreide tankshop en een wasstraat. Naar verwachting gaat de verhuizing in 2020 plaatsvinden. (Foto’s: Thymen Stolk)

De gemeente Dordrecht heeft al jaren de wens om het tankstation te verplaatsen. Ten eerste omdat zij de stadsentree vanaf de A16 aantrekkelijker wil maken, met uitzicht op de rivier en meer groen langs de weg. Daarnaast staat het tankstation, met name door de milieueisen vanwege de opslag van LPG, nieuwe ontwikkelingen in de spoorzone in de weg. Hier wil de gemeente nog steeds graag een combinatie van wonen en werken. Om die redenen heeft de gemeente al drie jaar geleden de grond onder het huidige tankstation gekocht van NS Vastgoed. Aan de andere kant wilden de eigenaren een volwaardige vervangende locatie op de uitvalsweg richting A16. Die plaats is gevonden langs de Laan der Verenigde Naties.

Tevreden
De gemeente gaat nu eerst het bestemmingsplan aanpassen voor de nieuwe locatie. Vervolgens moet de grond een tijd worden voorbelast om deze te laten inklinken. Naar verwachting kan de bouw in 2019 beginnen. Beide partijen zijn tevreden met het resultaat van de onderhandelingen. “Met het verplaatsen van het tankstation maken we ruimte voor nieuwe ontwikkelingen bij de entree van Dordrecht”, zegt wethouder Piet Sleeking. Rob van Twist: “De nieuwe locatie ligt net zo gunstig als de oudere, en we kunnen fors uitbreiden. Het huidige tankstation is eigenlijk te klein.”

Geef een reactie