DORDRECHT – In Dordrecht is een tweede opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen gevonden. Deze hotelboot biedt ruimte voor zo’n 200 Oekraïense (zorgbehoevende) vluchtelingen. Binnen Dordrecht worden verschillende locaties onderzocht of bewoonbaar gemaakt als opvanglocatie. De één voor de korte termijn. De ander voor een langere periode. Dit is de tweede opvanglocatie die gereed wordt gemaakt binnen Dordrecht.

Opvangboot
Op dit moment is nog niet bekend wanneer de eerste vluchtelingen op de boot worden ontvangen en hoe lang de crisisopvang op deze locatie gaat duren. We bekijken de situatie per dag. De gemeente kijkt samen met ondernemers en partners ook naar andere opvanglocaties. Ook in gebouw Crownpoint aan de Spuiboulevard worden vanaf eind volgende week vluchtelingen opgevangen. In de hele regio Zuid-Holland Zuid worden of zijn nu, op verzoek van het kabinet, minimaal 2000 opvangplekken ingericht.

Bewonersbrief
Omwonenden van de Wantijkade hebben vandaag een brief ontvangen over de komst van de opvangboot. Er wordt dag en nacht voor de vluchtelingen gezorgd. Het kan zijn dat dit voor meer drukte in de omgeving zorgt. Om de vluchtelingen rust en ruimte te geven, wordt met toezicht en bewaking gezorgd voor de leefbaarheid en veiligheid op en rond de boot.