REGIO – Vanaf maandag 7 februari opent de GGD Zuid-Holland Zuid voor drie weken tijdelijke vaccinatielocaties in zes gemeentes. Op deze locaties kunnen inwoners terecht voor vragen over het vaccin en gratis, zonder afspraak, hun eerste, tweede (vanaf 12 jaar) of boostervaccinatie (vanaf 18 jaar) halen. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan het wijkgericht vaccineren, zoals dat in 2021 werd uitgevoerd. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

De vaccinatiecampagne is een nieuwe fase in gegaan. Van massavaccinatie gaat de focus van de GGD ZHZ naar wijkgericht vaccineren. Naast de huidige vaste vaccinatielocaties in Gorinchem, Dordrecht en Puttershoek opent de GGD zes tijdelijke vaccinatielocaties. Hierdoor kunnen alle inwoners van Zuid-Holland Zuid die dat willen laagdrempelig, dichtbij huis en zonder afspraak een vaccinatie halen.

Van maandag 7 tot en met zaterdag 26 februari zijn de locaties te vinden in de gemeentes Alblasserdam, Molenlanden, Zwijndrecht, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. De tijdelijke vaccinatielocaties zijn steeds twee dagen tegelijk in twee gemeentes geopend van 12.00 tot 18.00 uur. In Zwijndrecht is dat op woensdag en donderdag in het gemeentehuis en in Dordrecht, eveneens op woensdag en donderdag, in de Andreaskerk aan de Jacob van Heemskerckstraat. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat zij begeleid moeten worden door een volwassene. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen zonder begeleiding komen.

Op de locaties kunnen inwoners ook terecht voor voorlichting over het vaccin. Er zijn artsen en voorlichters van de GGD aanwezig om vragen over corona en het vaccin te beantwoorden.