DORDRECHT – Talentvolle muzikanten uit de regio kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het achtste ToBe Solistenconcours op zaterdag 5 februari in het Energiehuis, Noordendijk 148. Pianist Mauro Goossen won in 2021 het ToBe Solisten Concours. (Foto: Danny van der Weck)

Solisten van alle leeftijden kunnen mee doen aan deze wedstrijd; ook muzikanten die geen cursist zijn bij ToBe. Het Solisten Concours is voor amateurs, met of zonder begeleiding en op alle instrumenten. Muzikanten studerend aan het Conservatorium zijn uitgesloten van deelname.

Een vakkundige jury beoordeelt op 5 februari de gespeelde werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. Er zijn drie categorieën: tot 12 jaar, van 12 t/m 18 jaar en 19+. Per categorie zijn er drie mooie prijzen te winnen. Eén van de prijzen is het meespelen tijdens een concert van het Drechtsteden Jeugd Orkest.

ToBe roept jonge muzikanten daarom op hun talent te laten zien aan een groot publiek. Aanmelden kan tot 1 februari via de website van ToBe,  www.tobe.nl/agenda. Meedoen kost 14,50 euro per deelnemer en 17,50 euro voor iedereen van 21 jaar en ouder. Kijk voor meer informatie op www.tobe.nl/nieuws