DORDRECHT – Samen met de kopers van de woningen in het project De Kleine Sluys Poort aan de Sluisweg/Achterhakkers heeft wethouder Maarten Burggraaf onlangs de officiële eerste steen gelegd. Met een knipoog naar het verleden werden zij hierbij geassisteerd door een heuse butler. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Na afloop van de officiële handeling konden de kopers tijdens een gezellig samenzijn kennismaken met hun toekomstige buren in wat ooit de stijlkamer was in het huis van Simon Hugo van Gijn. Onder andere deze stijlkamer wordt weer helemaal in oude glorie hersteld. De Kleine Sluys Poort is een project van VPO De Kleine Sluys Poort, onderdeel van de Van Pelt Groep, en Van den Nieuwendijk Bouw. Op de locatie worden vijf stadswoningen, vier restauratieappartementen en vier nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Spuiboulevard

Het project past binnen de transformatie van de Spuiboulevard tot levendige en groene stadswijk. Oude kantoren maken plaats voor ruim 500 woningen, op de nieuwe boulevard komt veel groen en volop ruimte voor wandelaars en fietsers. Zo verandert de Spuiboulevard in een mooie, groene toegang tot de Dordtse binnenstad.

 

Onder: Achtereenvolgens ontwikkelaar Gijs van Pelt en wethouders Maarten Burggraaf aan het woord bij de officiële aftrap van de bouw.