Actueel

reageer als eerstma 3 aug 2020

Toertocht Cycle for Hope op 26 september

DORDRECHT – Op 26 september gaat het laatste evenement van Cycle for Hope 2020 van start: een uitdagende Toertocht vanuit Dordrecht. De Toertocht bestaat uit twee uitdagingen: het volbrengen van een afstand van 200 km én het werven van sponsorgeld voor mensen die worstelen met verslaving of psychische problemen.

Dit jaar gaat de Toertocht vanaf Dordrecht richting Zeeland. Dat wordt bikkelen met de wind en genieten van de vrije uitzichten. De route van de Toertocht is alleen beschikbaar in GPX. Onderweg vind je rustpunten met verzorging. De afgelopen maanden hebben veel evenementen stilgelegen, maar Cycle for Hope kan in het najaar doorgaan, natuurlijk met alle veiligheidsmaatregelen die nodig zijn.

Het doel
Met de Toertocht van Cycle for Hope wordt geld opgehaald voor mensen met verslavingsproblemen of psychische problemen, die hulp krijgen bij De Hoop in Dordrecht. De opbrengst van de tocht gaat onder andere naar het Inloophuis. Hier vinden dakloze of eenzame mensen een veilige plek. Ze krijgen een maaltijd en alle praktische hulp die ze nodig hebben om hun leven weer op te bouwen.

Andere uitdaging?
Cycle for Hope organiseert verschillende andere tochten. Op 11 en 12 september zijn we op de Veluwe, voor de MTB-marathon: je kunt dan 6, 12 of 24 uur fietsen (of een aantal uur naar eigen wens), alleen of als team. Op 12 september worden daar ook Toertochten van 50 tot 150 km gehouden en is er een Ladiesride. Van 24 tot en met 26 september wordt Rondje Nederland gehouden, een estafette die gewoonlijk door heel Nederland gaat, maar waarbij dit jaar ook de mogelijkheid is om vanaf een locatie naar keuze rondjes door de regio te rijden.

Aanmelden voor deze Toertocht of een andere tocht kan via www.cycleforhope.nl.

Geef een reactie