Actueel

reageer als eerstdo 22 jul 2021

Total Roof Care B.V. gaat bouwen op Bakestein

ZWIJNDRECHT – Het Zwijndrechtse bedrijf Total Roof Care B.V. (TRC), momenteel gevestigd aan de Lindelaan, heeft gisteren de handtekening gezet voor de laatste vrije kavel in de Ohmstraat (kavel 9) op bedrijventerrein Bakestein. TRC is een dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in dakrenovatie en –inspectie, dak-onderhoud en reparatie voor verschillende soorten dakbedekking zoals EPDM, Bitumen, kunststof en PVC dakbedekking. Met de kavel op Bakestein heeft TRC een nieuwe hoogwaardige huisvestingslocatie gevonden waar het verder kan groeien én toch in Zwijndrecht blijven. Voor inwoners van de Zwijndrechtse Waard betekent de nieuwe locatie een mogelijkheid om ‘zonnepanelen op andermans dak’ aan te schaffen.

Wethouder Jos Huizinga en directeur Jan Drinkwaard van Total Roof Care B.V. (TRC) hebben woensdagmiddag 21 juni de optieovereenkomst ondertekend. Ook wethouder Jacqueline van Dongen was aanwezig om kennis te maken met de ondernemer, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.
Het dak van het nieuwe bedrijfsgebouw wordt voorzien van ruim 300 zonnepanelen. Hiervan zijn er zo’n 100 voor eigen gebruik van TRC. De rest is beschikbaar voor inwoners uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, die hier hun zonnepanelen mogen plaatsen. TRC vindt het logisch dat zoveel mogelijk daken multifunctioneel worden benut voor onder andere het opwekken van energie. Daarom stellen ze de ruimte op het dak, die ze zelf niet nodig hebben, beschikbaar aan anderen.

Zon op Zwijndrecht
Voorzitter Frits Lakemeier van duurzame energie coöperatie ‘Zon op Zwijndrecht’ is daarom ook erg blij met de sociale en duurzame instelling van TRC: ‘Samen zonnestroom opwekken: daar worden we allemaal blij van!’ Ook de gemeente is blij met het mooie duurzaamheidsinitiatief. Wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid): “Dit is een hele goede manier van omgaan met de beperkte ruimte die er is. Het hele dak van TRC wordt benut en dat levert meer energie op dan het bedrijf zelf nodig heeft. Fantastisch dat het bedrijf de opbrengst van de zonnepanelen wil delen met anderen. We hebben tenslotte allemaal energie nodig.” Wie meer wil weten over de mogelijkheden voor zonne-energie op het dak van TRC kan terecht op www.drechtsestromen.net/zon.

Geef een antwoord