Actueel

reageer als eerstdo 14 nov 2019

Trein naar Geldermalsen in nieuw jasje

DORDRECHT – De treinen van de MerwedeLingelijn worden de komende tijd omgetoverd tot R-Net treinen. Hierdoor zijn er tijdelijk minder treinen beschikbaar. De eerste trein met R-Net look was deze week op het spoor tussen Geldermalsen en Dordrecht te zien (Foto: Thymen Stolk).

In december 2018 heeft Qbuzz het vervoer op de MerwedeLingelijn, onderdeel van de concessie Drechtsteden, Molenlanden, Gorinchem (DMG), overgenomen. Bij deze overname hoorden ook de treinstellen van de voormalige vervoerder Connexxion. Aan de treinstellen bleek behoorlijk wat onderhoud noodzakelijk te zijn. Gevolg was dat Qbuzz op onverwachte momenten minder treinen ter beschikking had en er vertraging ontstond bij de geplande ombouw naar de nieuwe huisstijl.

USB en wifi

Na enige vertraging is nu begonnen met het ombouwen van de eerste twee treinen naar de R-net huisstijl. Deze zullen naar verachting eind van dit jaar klaar zijn. In 2020 bouwt Qbuzz ook de andere treinstellen om; dit combineert de vervoerder met een nieuw en hoogwaardig interieur. Alle treinen krijgen comfortabele stoelen, USB-aansluitingen en snelle WIFI. De zomervakantie is de ideale periode om dit te doen, met meer speling in de dienstregeling en minder reizigers die hinder ondervinden. Het doel is dat eind 2020 alle treinen compleet voorzien van de R-net huisstijl rondrijden.

Meer treinen

Met opdrachtgever provincie Zuid-Holland is Qbuzz daarnaast in gesprek over structurele oplossingen voor de langere termijn voor het capaciteitstekort, waarbij onder andere wordt gekeken naar uitbreiding van het materieel. Dit zijn echter complexe processen die niet op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. Qbuzz belooft er alles aan te doen om zo snel mogelijk extra capaciteit beschikbaar te hebben, zodat ze reizigers ten alle tijden kan vervoeren.

Geef een reactie