Actueel

reageer als eerstvr 26 feb 2021

Trivire start grote renovatie flatwoningen Blaauwweg

DORDRECHT – Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire, en Martin de Jong, vestigingsdirecteur bij bouwbedrijf Van Wijnen, ondertekenden donderdag de samenwerkingsovereenkomst voor de grootschalige renovatie van, in eerste instantie, 198 woningen aan de Blaauwweg in Sterrenburg. Uiteindelijk gaat het om 477 woningen van de corporatie die in deze buurt aangepakt worden. (Foto’s: Trivire)

Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire: “Na maandenlange voorbereidingen en uitloop van de planning vanwege corona is het nu eindelijk zover. Het gaat een ingrijpend project worden voor de bewoners, maar met een prachtig beoogd resultaat. Niet alleen worden de binnenkant en buitenkant van de woningen aangepakt. Ook worden de woningen verduurzaamd en daarmee energiezuiniger. Iets wat onze bewoners zowel in hun wooncomfort als financieel gaan merken.”

In delen

De in totaal 477 woningen aan de Blaauwweg en omgeving van Trivire kunnen niet allemaal in één keer aangepakt worden, dus is besloten de klus te delen in twee deelprojecten. Op 1 maart gaat de renovatie van de 198 woningen binnen het eerste deelproject van start. Ze worden verduurzaamd, de keukens, badkamers en toiletten worden vervangen als dat technisch nodig is en als de bewoners dit zelf ook willen. Ook worden de entrees van de drie flats vernieuwd en de galerijen opgeknapt. Dit alles gebeurt in bewoonde staat.

Ongerief

Een grootschalig project als dit vraagt veel van de bewoners. Trivire heeft daar aandacht voor, meldt de corporatie: ‘Alle bewoners die minder zelfredzaam zijn, kunnen gebruik maken van zogeheten logeerwoningen. Ook hebben wij twee woningen ingericht als rustruimte, waar de bewoners altijd terecht kunnen. Voor de mensen die daar behoefte aan hebben, bieden we hulp aan bij bijvoorbeeld het vrij maken van de woning, zodat de werkzaamheden goed uitgevoerd kunnen worden. En alle bewoners hebben van ons een zogenaamde menukaart gekregen, waarop allerlei klusjes staan waaruit zij kunnen kiezen en die wij dan voor hen uitvoeren tijdens of na afronding van het project. Deze menukaart vormt samen met een financieel bedrag de vergoeding die mensen krijgen voor het ongerief dat zij gaan ervaren tijdens dit project. Dit ongerief kunnen wij helaas niet voorkomen, maar we doen er alles aan om het project samen met de bewoners zo prettig mogelijk te doorlopen’.

Planning

De 198 woningen zijn verdeeld over drie flats en worden per flat gerenoveerd. Naar verwachting duren de werkzaamheden in één woning vijftien dagen. De werkzaamheden buiten de woningen verschillen in doorlooptijd. Op 1 maart starten de werkzaamheden in de eerste flat met het isoleren van de bergingen en het aanleggen van nieuwe verwarmingsleidingen voor de verdeling van de warmte van het warmtenet van HVC. Op 23 maart starten dan de werkzaamheden in de woningen. Volgens de huidige planning is de eerste flat medio september gereed. Hoe de planning van de overige twee flats eruit gaat zien, is sterk afhankelijk van de maatregelen rondom corona. Zodra deze verder versoepelen, kan de renovatie ook sneller worden uitgevoerd. Versoepelen de maatregelen rondom corona niet, dan is de verwachting dat de renovatie van iedere flat zes maanden duurt.

Bewoners waren tijdens de ondertekening al volop aan de slag met het opruimen van hun bergingen.

Geef een reactie