DORDRECHT – Maandag krioelde het in het hele pand nog van de werklui, dinsdag werden de versafdelingen bevoorraad en de laatste puntjes op de i gezet en vanmorgen werden de eerste klanten weer verwelkomd. Zij wandelden een compleet vernieuwde Plus ’t Lam Bieshof in. (Foto: Stolk Fotografie)

De supermarkt is in een paar weken tijd compleet getransformeerd. En vergroot, want het naastgelegen voormalig Chinees restaurant werd overgenomen en bij het pand getrokken. Daarnaast is alles vanaf ‘nul’ werd compleet opgebouwd en ingericht. Dat gebeurde naar vrijwel hetzelfde concept dat eerder al bij de Plus ’t Lam in Dubbeldam werd neergezet. “Een nog beter podium voor vers”, vat Tjerk ’t Lam het kort samen. De zoon van Pel ’t Lam geeft nu anderhalf jaar leiding aan de Plus in Stadspolders en is zeer enthousiast over de vernieuwde winkel. In het centrum van die winkel is, net als in Dubbeldam, de Makerij. “Hier worden verse pizza’s, maaltijden en salades klaargemaakt. Nieuw is dat we hier ook verse sushi gaan verkopen. Ook nieuw is overigens dat we helemaal van het gas af zijn gegaan met de winkel. Ja, ook de pizzaoven is elektrisch. Maar er komen heerlijke pizza’s uit, kan ik je vertellen. We bezorgen ze ook. Bestellen kan via Thuisbezorgd.” Maar ook ter plaatse bestellen kan. Er staat een handige bestelzuil, waar je je keuze kunt maken en af kunt rekenen.

Natuurlijk is Plus verder de rijkgesorteerde supermarkt gebleven die het was. Sterker, ook daar is meer ruimte voor gekomen. Maar ook is er volop ruimte voor streekproducten én een scherp geprijsd assortiment ‘Laagblijvers’ met honderden artikelen en elke week sterke acties. “Het was hard werken voor iedereen, maar het eindresultaat is echt prachtig”, zijn vader en zoon ’t Lam eensgezind van oordeel.

 

Op de foto: Zoon Tjerk en vader Pel ’t Lam zijn trots op de vernieuwde Plus in de Bieshof. (Foto: Stolk Fotografie)