Actueel

reageer als eerstwo 28 aug 2019

TU-studenten presenteren plannen voor Spoorzone

ZWIJNDRECHT/DORDRECHT – In de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard hangen vanaf volgende week elf plannen die TU-studenten bedachten voor de Spoorzone Dordrecht-Zwijndrecht. De gemeentes, die samen optrekken bij de ontwikkelingen in het 7,5 kilometer lange gebied langs het spoor, vroegen de studenten met een prikkelende visie te komen. De resultaten zijn zes weken lang te zien in het Stadskantoor. Bezoekers wordt gevraagd mee te denken. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De uitdaging voor de studenten zat in het kijken vanuit verschillende rollen; van landschapsarchitect en vastgoedontwikkelaar tot bestuurder van een gemeente. De elf getoonde projecten worden niet uitgevoerd, maar dienen als inspiratie. De Spoorzone Dordrecht Zwijndrecht is een gebied dat loopt van Zwijndrecht tot Dordrecht Zuid. In de komende jaren moet een groot gedeelte van de woningbouwopgave van de Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland in dit gebied gerealiseerd gaan worden. Daarnaast wordt ingezet op groei van het aantal banen en de bedrijvigheid. Om de beoogde groei van zowel woningen als arbeidsplaatsen te realiseren, is verbetering van de bereikbaarheid een belangrijke randvoorwaarde. Daar hoort minder autogebruik, slimme mobiliteit en hoogwaardig openbaar vervoer bij.

Reageren

Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers reageren op de ontwerpen via spoorzone@dordrecht.nl . Meer informatie over de Spoorzone: www.dordrecht.nl/Spoorzone.

Geef een reactie