DORDRECHT – Vanaf deze week kunnen Dordtenaren zich weer aanmelden voor gratis advies over hoe ze wateroverlast en hittestress in de tuin kunnen voorkomen. Ze kunnen hiervoor terecht bij de Tuincoaches. Dit is een gratis service van de gemeente. (Foto: Gemeente Dordrecht). 

Een groene tuin vangt water op bij hevige regenbuien en is met warme dagen lekker koel. Met het advies van de Tuincoaches wordt een groene tuin maken een stuk makkelijker. Tuincoaches Aasta de Vries en Manon Wijermars geven advies en tips aan de tuineigenaren en helpen hen op weg naar een groenere tuin. Ze komen langs om de tuin te bekijken en kunnen ze direct inspelen op vragen en problemen. Samen met de tuineigenaren komen ze tot een oplossing. Ook voor wie geen groene vingers heeft.

Tuinplan

De Tuincoaches geven tuintips en stellen een plan op waarmee de tuineigenaar straks een tuin heeft waarvan die jarenlang kan genieten. Denk aan manieren om regenwater op te vangen, schaduwplekken voor warme dagen te maken en de juiste planten te kiezen die het goed doen in de tuin. Ze adviseren ook over hoe de bodem in de tuin verbeterd kan worden en geven tips over hoe je meer egels, vogels, bijen of vlinders in de tuin kan aantrekken.

Groenblauw

Wie hulp wil van de Tuincoaches kan zich aanmelden op de website van Groenblauw Dordrecht. In Dordrecht werken de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en bewoners samen aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Dat doen ze door het toevoegen van natuur (groen) en water (blauw). Dat bevordert het welzijn van de inwoners, maakt de stad klimaatbestendiger en helpt de natuur.

Meer informatie: groenblauwdordrecht.nl.