Actueel

reageer als eerstvr 24 mei 2019

Tuininspiratie en lekkernijen op het Vlijpark

DORDRECHT – De 98 volkstuinen van de volkstuinvereniging, gelegen aan de Nieuwe Noordpolderweg, zijn zaterdag 25 mei weer te bewonderen op Het Vlijpark. Van 10.00 tot 16.00 uur wordt er weer een tuinfair gehouden met als thema ‘Tegel eruit, plant erin’. Het is gelijk een mooie gelegenheid voor tuinliefhebbers om inspiratie op te doen.

Bezoekers kunnen deze dag kennis maken met de vereniging en zien wat er allemaal gedaan wordt. Er zijn proeverijen met drankjes van producten uit eigen tuin. Er zijn eenjarige en vaste planten, dahlia’s, canna’s, groenten, geurgeraniums en tomaten-kruiden, en courgetteplanten. De leden van de vereniging kweken al deze planten op een biologische manier. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest gebruikt. Bezoekers kunnen aanschuiven bij workshops en voor de kinderen zijn er diverse activiteiten. Natuurlijk zijn er ook lekkernijen te koop. Home-made taarten en gebakjes, verse pizza’s die gebakken worden in de houtoven en nieuw dit jaar is de gevarieerde tostibar.

Om 14.30 uur komt wethouder Marco Stam langs om de moederbedden op het Vlijpark officieel te openen. De vereniging is in 2018 begonnen met het aanleggen van de tuin met moederbedden. Inmiddels zijn deze klaar en zijn de moederplanten grotendeels zelf opgekweekt. Door stekken en zaden van deze planten te gebruiken, zorgt de vereniging voor vermeerdering. Er ontstaat dan een collectie van gezonde en mooie planten die soortecht terugkomen. In deze tuin is ook een insectenhotel te vinden.

De volkstuinvereniging kan nog extra handen gebruiken en zoekt mensen die een taart willen bakken voor zaterdag 25 mei. De taart kan vandaag tussen 13.00 en 15.00 uur of morgen tussen 09.00 en 10.00 uur gebracht worden in de kantine. Ook worden er nog mensen gezocht die vrijwillig een kraam willen beheren of willen helpen bij de activiteiten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@vlijpark.nl.

Tot 1 oktober is het Vlijpark te bezoeken. Op zaterdag kunnen bezoekers terecht met vragen over onder andere  tuinieren, kweken en zaaien. Meer informatie en alle activiteiten:  www.vlijpark.nl.

Geef een reactie