DORDRECHT – DIOG Vastgoed uit Dordrecht heeft in 2018 de twee Stadszicht-flats op de hoek van de Oranjelaan met de Noordendijk aangekocht. Beide flats worden grondig gerenoveerd. Tegelijkertijd worden de flats opgehoogd met twee verdiepingen, waardoor er zeven nieuwe maisonnettes bijkomen. De klus moet voor de zomer van volgend jaar klaar zijn, zegt directeur Martin van Veenendaal.

Een grondige opknapbeurt van de flats was hard nodig, zegt Veenendaal. “We vernieuwen de riolering en regenafvoer, er komen nieuwe balkonhekken, de trappenhuizen en liftruimtes krijgen een opknapbeurt en komen nieuwe intercoms, er worden zonnepanelen geïnstalleerd en het voegwerk wordt opnieuw gedaan.” Meest in het oog springend worden de twee woonlagen die aan beide flats worden toegevoegd. “Dat doen we met houtskeletbouw. Sterk geïsoleerd en energieneutraal. Op de ene flat voegen we daardoor drie maisonnettewoningen toe en aan de andere vier. Zo voegen we extra woonruimte toe zonder extra grond ‘op te slokken’.”
Dubbel parkeren
De steigers staan nu tegen de eerste flat. Begin volgend jaar worden deze verplaatst naar de andere flat. “In juli hopen we klaar te zijn. Aan het eind zorgen we nog voor mooi groen rond de flats.” Door het installeren van autoliften naast de flats gaan bewoners ‘legaal dubbel parkeren’ (deels ondergronds). Alle woningen gaan verhuurd worden door DIOG Vastgoed.