Actueel

reageer als eerstdi 4 jun 2019

Tweede bouwfase Euryza-terrein van start

ZWIJNDRECHT – De woningbouwlocatie van het project Euryza aan de Oude Maas in Zwijndrecht, het nieuwe woongebied tussen het Crescent en het Veerplein, krijgt steeds meer gezicht. Maandag gaven wethouder Jos Huizinga (Ruimtelijke Ontwikkeling) en directeur projecten Gilbert Kokenberg van vastgoedontwikkelaar AM het startsein voor de bouw van de tweede fase: appartementengebouw Rozenburg. Ze deden dat symbolisch door het begraven van een tijdscapsule met de namen van de kopers.

Appartementengebouw Rozenburg omvat in totaal 24 drie- en vierkamerappartementen en drie penthouses. Het deels zes en deels vier verdiepingen tellende gebouw komt rechts naast de gebouwen Rietvink en Landzigt. Parkeren kan in de parkeergarage onder het gebouw. De appartementen in gebouw Rietvink en in gebouw Landzigt zijn inmiddels allemaal verkocht. Eendracht is de naam voor het nieuwste en derde deelplan van Euryza. Eendracht is een klein project met eengezinswoningen: vijftien woningen en drie boven- en benedenwoningen. Het gehele project omvat bijna tweehonderd appartementen- en woningen en een horecagelegenheid. Het wordt de komende jaren naar verwachting in meerdere deelprojecten uitgevoerd.

Rijstpellerij

Het Euryza-terrein lag jarenlang braak. Na sluiting van de rijstpellerij kreeg het terrein een woonbestemming. Door de crisis verdween de aanvankelijk zeer grote belangstelling voor woningen aan de rivier. Na meerdere pogingen in de afgelopen elf jaar en de aantrekkende woningmarkt zijn BAM Wonen en Ontwikkelaar AM in december 2017 van start gegaan met de bouw van de eerste 27 appartementen. De twee appartementsgebouwen (blok A en B) zijn zes en acht verdiepingen hoog, met daaronder een half verdiepte parkeergarage voor de auto’s en bergingen. De oplevering hiervan wordt nog dit jaar verwacht. Eind vorig jaar hebben de gemeente en AM een overeenkomst gesloten voor nog eens 27 appartementen (blok C en D): de twee appartementsgebouwen genaamd Rozenburg.

 

 

 

 

 

Geef een reactie