Actueel

reageer als eerstdo 13 mei 2021

Tweede titel voor nieuwe Dordtse uitgeverij

DORDRECHT – Bij de nieuwe Dordtse uitgeverij Avenir Publishing verscheen eerder dit jaar de eerste titel: ‘De Kaper’ van de Dordtse schrijfster Jet Hoogerwaard. Vorige maand volgde titel twee: ‘Ik vertrouw je tot vandaag’ van Joyce de Bos, een roman over haar vader en over hoe herinneringen aan de oorlog hem altijd hebben achtervolgd.

De vader van Joyce kampte zijn hele leven lang met herbelevingen en dat had gevolgen voor de relaties met de mensen om hem heen. Ook voor de relatie met zijn dochter Joyce, die hem ondanks zijn onvoorspelbare gedrag en onredelijke uitbarstingen altijd steunde. De herbelevingen namen in intensiteit toe toen de vader van Joyce ouder werd. Daardoor koos hij uiteindelijk voor euthanasie. Na zijn overlijden is Joyce op zoek gegaan naar informatie. Ze ontdekte dat zijn verleden gruwelijker was dan ze ooit had kunnen bevatten.

‘Ik vertrouw je tot vandaag’ is een boek dat gaat over de loyaliteit van een dochter en de vreselijke gevolgen van een oorlog. Het geeft een stem aan andere tweedegeneratieslachtoffers en betrokkenen en het zal helpen om de cirkel, waarbij trauma’s van generatie op generatie worden doorgegeven, te doorbreken.

Verkrijgbaar bij alle boekhandels: ISBN 9789083118994. Meer informatie: www.avenirpublishing.nl.

Geef een antwoord