Actueel

reageer als eerstdo 11 mrt 2021

Uitblinkerscholen in Dordrecht van start

DORDRECHT – Gezonde kinderen presteren beter op school. Daarom zijn zes scholen in Dordrecht vanaf vandaag aan de slag gegaan met de pilot Uitblinkers. Zij besteden de komende drie jaar extra aandacht aan gezonde voeding, water drinken, bewegen en slapen. De Uitblinkerscholen staan in Nieuw-Krispijn, Oud-Krispijn, Crabbehof, Wielwijk, de Vogelbuurt en op de Staart, waar relatief veel gezondheidswinst te behalen valt.(Foto’s: Thymen Stolk)

De pilot Uitblinkers is gericht op fittere kinderen, betere leerprestaties en een gezondere toekomst.
Zes scholen in Dordrecht, inclusief kinderopvang, gaan hier vanaf vandaag mee aan de slag. Vanuit het project Doe ff Gezond en Dordt Sport worden zij ondersteund met onder andere extra sport- en beweegactiviteiten, een diëtist, de inzet van voedselonderwijs, tweejaarlijkse scans om beweging en motoriek te monitoren, themaweken en extra begeleiding van een Gezonde School/Kinderopvang-adviseur en sportcoach.

“Een prettige leeromgeving is de basis om tot leren te komen. Welbevinden en gezondheid spelen hierbij ook een grote rol. Voor ons is het vanzelfsprekend om hier doorlopend aandacht voor te hebben en kinderen te leren gezond te eten, drinken en veel te bewegen. Het programma Uitblinkers helpt ons hierbij”, aldus Miriam Wondergem, directeur KBS Don Bosco. “Wij zijn enorm trots op onze leerlingen. Het zijn echte uitblinkers! De Pius 10 vindt een gezonde levensstijl erg belangrijk. Maar het kan altijd beter. Wij willen graag nog meer gezonde lessen meegeven aan onze leerlingen. Daarom grijpen wij de kans om aan het programma Uitblinkers mee te doen. We hebben er zin in!”, aldus Christian van der Star, directeur KBS Pius 10.

Om de pilot te bekrachtigen is vandaag door alle betrokken organisaties op feestelijke wijze een intentieverklaring ondertekend. Juvat Westendorp, van het tv-programma ‘So you think you can dance! kreeg alle kinderen aan het bewegen met een speciaal gemaakte TikTok-video. Deze wordt binnenkort gedeeld via www.facebook.com/doeffgezond. De kinderen zijn getrakteerd op een gezond lunchpakket, in samenwerking met Kindermenu 2.0-restaurants Finn’s en Post. Verder is aandacht besteed aan de start met een kleurplaat en spelletjes en is er extra spelmateriaal beschikbaar gesteld dat gebruikt kan worden op het schoolplein tijdens het buitenspelen.

Aan de pilot doen de Albatros (OPOD), christelijk IKC De Regenboog (Volkerakweg) met opvang, christelijk IKC De Regenboog Noordendijk met opvang, IKC Prinses Julianaschool met opvang, katholieke Basisschool (KBS) Pius 10 en basisschool Don Bosco (SKOBA) mee.

Geef een antwoord