Actueel

reageer als eerstwo 29 mei 2019

Unicum in horecaland: 25 jaar Chez Heeren Jansen

DORDRECHT – Ieder weekend worden er feestjes gevierd bij Chez Heeren Jansen. De hele maand juni viert het restaurant van Andreas en Suzanne Hanika daarnaast ook zijn eigen feestje. Het is namelijk 25 jaar geleden dat de horecazaak, schitterend gelegen aan het water van de Dordtsche Kil, zijn deuren opende. “Een unicum in de horeca”, stelt Andreas, die in 1994 begon als chef-kok en nu al weer meer dan vijftien jaar met zijn vrouw Suzanne eigenaar is.

Het restaurant in het verbouwde oude veerhuis van de pont naar ‘s-Gravendeel werd een kwarteeuw geleden door de families Heeren en Jansen gestart. Na acht jaar als chef-kok in dienst te hebben gewerkt namen Andreas en Suzanne de zaak over. Nog steeds ontvangen ze met veel plezier en dezelfde bevlogenheid hun gasten, zegt Andreas. “Het is ons gelukt door steeds hard te blijven werken, te blijven vernieuwen, maar vooral door vast te houden aan onze basis: gastvrijheid. Onze gasten moeten zich hier thuis voelen.” Dat doen ze, want er komen zoveel aanvragen binnen dat Andreas en Suzanne een paar jaar geleden besloten de formule enigszins aan te passen: “We zijn op zaterdag en zondag alleen nog open voor feesten en partijen”, vertelt Andreas. “Elk weekend is het hier feest. We krijgen allemaal leuke gezelschappen over de vloer. Huwelijksjubilea en dat soort feestjes. Het is iedere keer weer leuk om dat op zo’n mooi mogelijke manier in te vullen. En dat wordt gewaardeerd, want we zien onze gasten vaak terugkomen.”
Jubileummenu
Van maandag tot en met vrijdag is iedereen ‘gewoon’ welkom om de lunch of het diner te komen gebruiken in kleiner gezelschap. De menukaart is te vinden op de website. De maand juni wordt een speciaal jubileummenu geserveerd voor de speciale jubileumprijs van 25 euro. Dat menu bestaat uit twee klassiekers: een carpaccio vooraf en natuurlijk de legendarische biefstuk Ome Cor (“volgens geheim Thais recept, met een eigen twist”) als hoofdgerecht. Voor 5 euro extra krijg je er een smakelijk dessert bij. Wel even reserveren om zeker te zijn van een plekje!
Voor alle informatie: www.chezheerenjansen.nl. Chez Heeren Jansen is gevestigd aan de Wieldrechtse Zeedijk 52, tel. 078-6182232.

Top 3
Tijdens de Nederlandse Restaurantweek scoort Chez Heeren Jansen al drie jaar op rij heel goed. Met het waarderingscijfer dat het Dordtse restaurant krijgt, staat het al drie jaar op rij in de top 3. Eén keer werd zelfs de eerste plaats behaald. Dit jaar scoort ‘Chez’ een 9,3, goed voor een tweede plaats. Andreas: “Daar zijn we hééééél trots op!”

Geef een reactie